ВПЛИВ ГІПЕРТРОФІЇ ЯЗИКОВОГО МИГДАЛИКА НА СТАН РЕЗИСТЕНТНОСТІ СЛИЗОВОЇ ПОРОЖНИНИ РОТА - Насібуллін, Б.А.; Андрійов, А.В.; Тагунова, І.К. (Світ медицини та біології, 2014)
Досліджено у 24 хворих з гіпертрофією язикового мигдалика стан резистентності слизової оболонки порожнини рота. Встановлено її послаблення за рахунок зменшення кількості нейтрофілів у вмісті порожнини рота. Автори пов’язують це з сенсибілізацією організму за рахунок впливу несприятливих чинників (грибки, лямблії).
Keywords: язиковий мигдалик; клітинний склад порожнини рота; імунна відповідь