РЕЗУЛЬТАТИ МІКРОБІОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ВЕРХІВКОВИЙ ПЕРІОДОНТИТ - Палій О. В., O.V. (Світ медицини та біології, 2014)
Робота присвячена підвищенню ефективності консерва-тивного лікування хворих на хронічні форми верхівкового періодонтиту шляхом розробки методу медикаментозної обробки кореневих каналів зубів з використанням пробіотику «Хілак форте». Проведені мікробіологічні дослідження ефективності препарату в порівнянні з класичними антисептичними засобами на лабораторних та клінічних штамах мікроорганізмів дозволили розробити й лабораторно обґрунтувати покращену методику медикаментозної обробки на етапі ендодонтичної терапії зубів у хворих з хронічними формами верхівкового періодонтиту.
Keywords: хронічний періодонтит; медикаментозна обробка; пробіотик