ДІАГНОСТИЧНІ МОЖЛИВОСТІ ЕЛЕКТРОМІОГРАФІЇ ТА РЕНТГЕНОГРАФІЇ ПРИ ФУНКЦІОНАЛЬНІЙ НЕСТАБІЛЬНОСТІ СУГЛОБОВОЇ ГОЛІВКИ НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕПИ - Рибалов, О.В.; Іваницька, О.С.; Яценко, О.І. (Світ медицини та біології, 2014)
У статті представлені результати обстеження 46 пацієнтів із функціональною нестабільністю суглобової голівки нижньої щелепи. Виявлені особливості клінічної картини захворювання залежно від ступеня його тяжкості підтверджуються результатами електроміографічних досліджень власне жувальних м’язів та рентгенографією скронево-нижньощелепного суглобу. Визначені критерії діагностики створюють умови для оптимізації процесу лікування цього поширеного захворювання скронево-нижньощелепного суглобу.
Keywords: скронево-нижньощелепний суглоб; функціональна нестабільність суглобової голівки; електроміографія; рентгенографія