ЗАКОНОМІРНОСТІ ЕКСПРЕСІЇ TLR ЛІМФОЦИТАМИ ЗА УМОВ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ПАТОЛОГІЇ - Жеребятьєв, О.С.; Топол, І.О.; Деген, А.С.; Камишний, О.М.; Kamyshny, A.M. (Світ медицини та біології, 2014)
Огляд літератури з власними даними присвячений опису останніх досягнень у галузі вивчення контролю функцій Т- і B-лімфоцитів Toll-подібними рецепторами. Підкресливши участь сигналів від TLR у патогенезі та розвитку автоімунних і запальних захворювань, показали, що TLR впливають на активацію, проліферацію, виживання і продукцію цитокінів різних субпопуляцій лімфоцитів.
Keywords: Toll-подібний рецептор; запалення; автоімунні захворювання; TReg; Th17