ВАКЦИНОПРОФІЛАКТИКА ГРИПУ ТА ПНЕВМО-КОКОВОЇ ІНФЕКЦІЇ У ЧАСТО ХВОРІЮЧИХ ДІТЕЙ - Ісаєва, Р.Ф. (Світ медицини та біології, 2013)
В статті розглянуті проблеми вакцинопрофілактики грипу та пневмококкової інфекції у часто хворіючих дітей. Данна проблема по теперішній час залишається однією з актуальних проблем в практиці педіатрів всього світового співтовариства. На теперішній час одним з найефективніших методів контролю і призупинення вірусної інфекції є вакцинациі. Проведене дослідження стану клітичнного і гуморального імунітету у часто хворіючих дітей до і після комбінованої схеми імунопрофілактики, проведеної вакцинами "Пневмо-23" та грипозною вакциною. Аналіз даних довів доцільність комбінованої вакцинації вакцинами "Пневмо-23" та противогрипозною "Інфлювак " для імунопрофілактики часто хворіючих дітей.
Keywords: часто хворіючі діти; імунопрофілактика; вакцинопрофілактика; "Пневмо-23"; "Інфлювак"