МОДЕЛЮВАННЯ ПОЛОЖЕННЯ ВІНІРІВ У ПРОСТОРІ З УРАХУВАННЯМ РОЗМІРУ І ФОРМИ ЗУБНИХ РЯДІВ - Ковшарь, І.П.; Лабунець, В.А.; Стеценко, Д.В. (Світ медицини та біології, 2013)
Метою дослідження була оцінка клінічної ефективності використання графічного методу визначення форми зубних рядів для попередження негативного впливу руйнуючих сил при естетичному протезуванні із застосуванням вінірів . Показано, що запропонований метод підготовки і моделювання плану лікування вінірами ефективно знижує післяопераційну чутливість зубів, дозволяє забезпечити якісний функціональний і естетичний результат лікування. Після установки вінірів за запропонованою методикою 86,7 % пацієнтів відзначали високий ступінь задоволеності лікуванням.
Keywords: вініри; естетичне протезування; моделювання; лікування