ПОРУШЕННЯ ЛІМФО-ВЕНОЗНОГО ВІДТОКУ ПІСЛЯ ВИЛУЧЕННЯ СТЕГНОВОЇ ВЕНИ ДЛЯ РЕКОНСТРУКЦІЇ АОРТО-КЛУБОВОГО СЕГМЕНТА - Лизіков, А.А. (Світ медицини та біології, 2013)
Стаття присвячена аналізу наслідків вилучення стегнової вени для реконструкцій аорто- клубового сегмента. Вивчено найближчі й віддалені результати проведених реконструкцій аорто- клубового сегмента з використанням стегнової аутовени у Гомельському обласному відділенні хірургії судин 10. 5 пацієнтів були оперовані з приводу критичної ішемії в стадії декомпенсації і 5 пацієнтів були оперовані з приводу пізніх ускладнень ( помилкових аневризм) раніше виконаних аорто- стегнових реконструкцій.
Keywords: аорто-стегнова реконструкція; стегнова вена; інфікування судинного протеза; гнійно- некротичні ураження