УРИКЕМІЯ У ВАГІТНИХ ЖІНОК З ОЖИРІННЯМ - Тарасенко, К.В. (Світ медицини та біології, 2013)
У вагітних за наявності ожиріння (45 жінок) спостерігається тенденція до підвищення вмісту сечової кислоти в сироватці крові порівняно з групою вагітних з нормальною масою тіла (28 жінок). Урикемія у вагітних з ожирінням позитивно корелює з гіперінсулінемією та показником системного запалення – високочутливим С-реактивним білком.
Keywords: вагітність; ожиріння; урикемія; гіперінсулінемія; системне запалення