СУБМІКРОСКОПІЧНИЙ СТАН ГЕМОКАПІЛЯРІВ СЕРЦЯ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІЙ ТЕРМІЧНІЙ ТРАВМІ ЗА УМОВ ЗАСТОСУВАННЯ ЛІОФІЛІЗОВАНОЇ КСЕНОШКІРИ - Вітер, В.С.; Волков, К.С.; Небесна, З.М. (Світ медицини та біології, 2013)
В експерименті на білих щурах - самцях проведені електронномікроскопічні дослідження кровоносних капілярів міокарда серця після тяжкої термічної травми в умовах застосування ліофілізованої ксеношкіри. Встановлено, що використання ксеношкіри запобігає розвитку деструктивних змін в гемокапілярах серця в ранні терміни досліду та позитивно впливає на перебіг регенераторних процесів і нормалізацію мікроциркуляторного русла в пізні терміни досліду.
Keywords: гемокапіляр; серце; субмікроскопічні зміни; термічна травма; ліофілізована ксеношкіра