МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ КОРИ ВЕЛИКИХ ПІВКУЛЬ ГОЛОВНОГО МОЗКУ ЩУРІВ ПРИ ПЕРВИННОМУ ТА ПОВТОРНОМУ ГЕМОРАГІЧНОМУ ІНСУЛЬТІ - В. В. Колдунов., V.V.; Бібікова, В.М. (Світ медицини та біології, 2013)
Досліджено структурно-морфологічні зміни при первинному та повторному геморагічному інсульті. Встановлено, що патогенез первинного і повторного геморагічного інсульту характеризується прогресуючою динамікою розвитку набряку тканини мозку і дистрофічними змінами. Гострий період (до 21 доби) інсульту включає виразну гідропічну дистрофію, загибель 8,4±1,0% (р
Keywords: первинний геморагічний інсульт; повторний інсульт; нейродегенерація; кора великого мозку