УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ РАННЬОЇ ПРОФІЛАКТИКИ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ СЕРЕД ПРАЦІВ-НИКІВ ГАЛУЗЕЙ НАФТОХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - Оруджев, А.В. (Світ медицини та біології, 2013)
При комплексному лікуванні запальних захворювань тканин пародонту із застосуванням апізасобів, що нормалізують гомеостаз, за даними експериментальних і лабораторних досліджень була виявлена їх висока ефективність у процесі відновлення клітинних структур. При цьому даний препарат має такий же вплив на патологічне вогнище в тканинах пародонту, як і традиційний антисептик. Впровадження запропонованого нами комплексу лікувально - профілактичних заходів з поліпшення стану порожнини рота працівників з шкідливими умовами праці дозволить значною мірою поліпшити і стабілізувати їх стоматологічний статус.
Keywords: профілактика; стоматологічні захворювання; нафтохімічна промисловість