СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ДІАГНОСТИКИТРАВМ ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЬОВОЇ ОБЛАСТІ - Бабкіна, Т.М.; Демидова, О.О. (Світ медицини та біології, 2013)
При проведенні обстежень на конусно-променевому томографі PAX-ZENITH 3D вдалося отримати високоякісне зображення твердих тканин,визначити локалізацію патологічних утворень кісткової тканини, переломів.Висока роздільна здатність та високоякісні трьохвимірні реконструкції дозволили оптимально та у короткі терміни визначити та спланувати об’єм і спосіб оперативного втручання, вибрати вдалу схему консервативної терапії. Обстеження, які були виконані в динаміці, допомогли оцінити косметичний та функціональний результати реконструктивних та пластичних операцій, запобігли виникненню ускладнень, визначили ефективність консервативної терапії. На основі отриманих даних були визначені особливості застосування конусно-променевої томографії в діагностиці травм щелепно-лицьової області, визначені патології при яких конусно-променева томографія найбільш інформативна, розкриті переваги та недоліки, запропоновані сучасні алгоритми променевої діагностики для щелепно-лицьових хірургів.
Keywords: щелепно-лицева область; травма; діагностика