МОРФО-ФУНКЦІОНАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА НЕРВОВО-М’ЯЗОВИХ ЗАКІНЧЕНЬ ПРИ КОРОТКОТРИВАЛІЙ ЗАГАЛЬНІЙ ДЕГІДРАТАЦІЇ ОРГАНІЗМУ - Мосендз, Т.М. (Світ медицини та біології, 2013)
Метою роботи було вивчення гістометричних та електронно мікроскопічних даних про стан м’язових волокон прямого м’язу стегна та їх нервово-м’язових закінчень в ранні терміни (3 доби) загальної дегідратації організму щурів. Описані основні типи реактивних і деструктивних процесів у нервово-м’язових закінченнях, а також зміни електролітного складу на елетронейроміографічні зміни.
Keywords: дегідратація; нервово-м’язове закінчення; елетронейроміографія; електролітний склад; скелетний м’яз