СТОМАТОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ СИНДРОМУ ЗАТРИМКИ ВНУТРІШНЬОУТРОБНОГО РОЗВИТКУ В АНАМНЕЗІ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Гармаш, О.В.; Назарян, P.C.; Будрейко, О.А. (Світ медицини та біології, 2013)
Метою нашого дослідження було вивчення особливостей стану тканин порожнини рота у пацієнтів дошкільного віку з різними варіантами СЗВУР в анамнезі. Обстежено 39 дітей з затримкою внутрішньоутробного розвитку в анамнезі. Проведені клінічні та статистичні методи дослідження. Проведені дослідження виявили високу поширеність захворювань щелепно-лицевої ділянки у дітей які народилися із затримкою внутрішньоутробного розвитку. Зроблено висновок про те, що найбільші порушення зубощелепної системи при затримці внутрішньоутробного розвитку було виявлено при симетричному варіанті перебігу даного захворювання.
Keywords: синдром затримки внутрішньоутробного розвитку; ротова порожнина; тимчасовий прикус