ДІАГНОСТИКА ГІПЕРБІЛІРУБІНЕМІЇ І ЇЇ КОРЕКЦІЯ У НОВОНАРОДЖЕНИХ - Дудник, В.М.; Изюмець, О.И.; Лайко, Л.И.; Григурко, А.М.; Чугу, Т.В.; Гончарук, О.С. (Світ медицини та біології, 2013)
З огляду на потенційну токсичність непрямого білірубіну, та у зв’язку з тим, що жовтяниця новонароджених може бути симптомом інших захворювань, необхідно проводити моніторинг за допомогою неінвазивних методів дослідження для своєчасного виявлення станів, що потребують додаткових втручань. У зв’язку з цим велике значення мають розробка та впровадження у практику неінвазивних методів аналізу білірубіна.
Keywords: новонароджені; жовтяниця; білірубін; транскутана білірубінометрія