РАННЄ ВИЯВЛЕННЯ ПОРУШЕНЬ СЛУХУ У НОВОНАРОДЖЕНИХ - Дудник, В.М.; Изюмець, О.И.; Лобко, К.А.; Шевчук, А.В.; Моравская, О.А.; Гончарук, О.С. (Світ медицини та біології, 2013)
В статті показана важливість ранньої діагностики порушень слуха у новонароджених скринінг тестом - ВОАЕ (реєстрація викликаної отоакустичної емісії). Раннє виявлення порушень слуха з наступною реабілітацією є визначаючим фактором для подальшого мовленєвого та психоемоційного розвитку дитини. Зберігається велика можливість використовувати залишковий слух шляхом лікування та слухопротезування, що значно ефективніше в перший рік життя.
Keywords: новонароджені; слух; фактори ризику; аудіологічний скринінг; отоакустична емісія; тугоухість