ПАТОГЕНЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ПАТОЛОГІЇ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ У ДІТЕЙ В УМОВАХ СЕНСИБІЛІЗАЦІЇ ДО ХАРЧОВИХ АЛЕРГЕНІВ - Карпушенко, Ю.В. (Світ медицини та біології, 2013)
В статті наведені результати досліджень підшлункової залози у дітей з сенсибілізацією до харчових алергенів. Доведена роль алергічного фактора у розвитку патології підшлункової залози у дітей, розроблена схема патогенезу захворювань підшлункової залози в умовах харчової сенсибілізації.
Keywords: діти; підшлункова залоза; харчова сенсибілізація; патогенез