ПРОГНОЗУВАННЯ ПОШИРЕНОСТІ КАРІЄСУ ЗУБІВ В ІСТОРИЧНОМУ АСПЕКТІ - Каськова, Л.Ф.; А.В. Артем’єв, A.V. (Світ медицини та біології, 2012)
Застосування математичного методу обробки статистичних даних (метод факторного аналізу - точкових графів), дозволило отримати модель карієсу на XXI ст., у мешканців Полтави, за допомогою залучення матеріалів про хвороби зубів населення, що існувало на території України в епохи міді – середньовіччя.
Keywords: патологія; карієс; зуби; точкові графи