ОДНОНУКЛЕОТИДНИЙ ПОЛІМОРФІЗМ BsmI ГЕНА РЕЦЕПТОРА ВІТАМІНУ D У ХВОРИХ З ГОСТРИМИ РОЗЛАДАМИ МОЗКОВОГО КРОВООБІГУ - Обухова, О.А.; Гарбузова, В.Ю.; Атаман, Ю.О.; Будко, В.В.; Атаман, О.В. (Світ медицини та біології, 2012)
Представлені результати визначення BsmI (rs1544410) поліморфізму гена рецептора вітаміну D (VDR) у 170 хворих з ішемічним атеротромботичним інсультом (ІАТІ) і 124 здорових індивідуумів (контрольна група). Встановлено, що у хворих з ІАТІ співвідношення гомозигот b/b, гетерозигот і гомозигот B/B становить 41,8%, 43,5% і 14,7% (у контролі - 46%, 41,9% і 12,1%, P = 0,707 по χ2-критерію). В осіб і жіночої, і чоловічої статі не виявлено статистично значущого зв'язку між BsmI поліморфізмом гена VDR і ІАТІ.
Keywords: рецептор вітаміну D; поліморфізм генів; ішемічний інсульт