СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАГАЛЬНИХ ГЛІКОПРОТЕЇНІВ В СЛИНІ - Романенко, О.Г.; Кленіна, І.А. (Світ медицини та біології, 2012)
Запропоновано метод визначення загальних глікопротеїнів в слині. Найбільш низький рівень глікопротеїнів зареєстрований у дітей із запальними та ерозивними змінами в слизовій оболонці гастродуоденальної зони. Показано, що зниження кількості глікопротеїнів в слині у дітей з гастродуоденальною патологією веде до погіршення гігієни порожнини рота з подальшим розвитком запалення в слизовій оболонці ясен.
Keywords: глікопротеїни; слина; гастродуоденальна патологія; діти