ЛАЗЕРНО-ПОЛЯРИМЕТРИЧНА ДІАГНОСТИКА СТРУКТУРНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЛЕГЕНЕВОЇ ТКАНИНИ В НОРМІ ТА ПАТОЛОГІЇ - Бойчук, Т.М.; Петришен, О.І.; Чернікова, Г.М.; Григоришин, П.М.; Єрмоленко, С.Б. (Світ медицини та біології, 2012)
На гістологічних зрізах вивчалися поляризаційні властивості біологічних тканин респіраторного відділу дихальної системи в нормі та патології. Визначалися критерії діагностики патологічного стану легеневої тканини на основі статистичного, кореляційного та фрактального аналізу архітектонічної структури поляризованих лазерних зображень.
Keywords: морфологія; легенева тканина; лазерна поляриметрія