ВИВЧЕННЯ ПОКАЗНИКІВ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ У ЛІКАРІВ-СТОМАТОЛОГІВ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Мельнікова, С.В.; Запорожець, Т.М. (Світ медицини та біології, 2012)
Вивчено стан серцево-судинної системи у здорових лікарів-стоматологів у віці від 35 до 45 років, та професійної діяльності обстежуваних від 12 до 20 років. Виявлено наявність причинного зв'язку між стресом на роботі та змінами діяльності серцево-судинної системи. За критерієм спрямованості змін показників серцево-судинної системи у лікарів-стоматологів виявлено гіперстенічний і гіпостенічний тип реагування.
Keywords: серцево-судинна система; професійна діяльність лікарів-стоматологів; амбулаторний стоматологічний прийом