РЕНТГЕНО-МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЗМІН ПРИ ПУЛЬПІТАХ, ЯКІ СУПРОВОДЖУЮТЬСЯ УТВОРЕННЯМ В ПУЛЬПІ МАЛОМІНЕРАЛІЗОВАННОЇ, МЕТАПЛАСТИЧНОЇ КІСТКОВОЇ ТКАНИНИ - Югов, В.К.; Скрипнікова, Т.П.; Бублій, Т.Д. (Світ медицини та біології, 2012)
Рентгенологічні прояви при пульпіті можуть бути у вигляді ділянок затемнення на тлі менш щільних тканин за рахунок відкладення замісного дентину – дентиклі або петрифікати як в центрі, так і пристінково, або зменшення розмірів і деформації порожнин зуба за рахунок відкладання замісного дентину на стінках порожнин зуба. Спостерігається потовщення кореня за рахунок гіперцементозу.
Keywords: пульпіт; рентгенолгичні ознаки; морфологічні ознаки