КЛІНІКО-МОРФОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОСКОКЛІТИННИХ КАРЦИНОМ ГОРТАНІ - Гасюк, Ю.А. (Світ медицини та біології, 2012)
Проведений аналіз літературних джерел щодо захворюваності, етіології, клінічної та гістологічної класифікації плоскоклітинної карциноми гортані. Показані основні фактори, що впливають на реґіонарне метастазування та на особливості клінічного перебігу карциноми даної локалізації. Наведені багатофакторні системи оцінок, які використовують в сучасній онкології для прогнозування клінічного перебігу плоскоклітинного раку гортані. Проведений аналітичний огляд літератури щодо методів діагностики та лікування. Наведені алгоритми лікування в залежності від первинної локалізації плоскоклітинної карциноми гортані та стадії процесу. Проведено порівняння ефективності різних методів лікування, включаючи нетрадиційні режими фракціонування доз при дистанційній гамма-терапії
Keywords: плоскоклітинна карцинома гортані; класифікація; прогнозування