МІЖСИСТЕМНІ ВЗАЄМОЗВ'ЯЗКИ ПОКАЗНИКІВ ЕЛЕКТРИЧНОЇ АКТИВНОСТІ ТА ГЕМОДИНАМІКИ ГОЛОВНОГО МОЗКУ ПРИ НЕВРОЗОПОДІБНОМУ ЗАЇКАННІ - Васильєва, Н.О.; Шмалєй, С.В. (Світ медицини та біології, 2012)
Встановлено переважні відмінності електричної активності і кровообігу у лівій півкулі хлопчиків з неврозоподібним заїканням. З’ясовано, що хлопчики дошкільного віку з неврозоподібним заїканням мали значно більше позитивних та негативних значимих та високих кореляційних зв’язків між показниками фонової ЕЕГ та РЕГ із усіх можливих кореляційних зв’язків, що свідчить про напруження регуляторних систем організму.
Keywords: неврозоподібне заїкання; церебральний кровообіг; електрична активність головного мозку; хлопчики дошкільного віку