АСПІРИНОРЕЗИСТЕНТНІСТЬ ТА ЗАСТОСУВАННЯ НЕСТЕРОЇДНИХ ПРОТИЗАПАЛЬНИХ ПРЕПАРАТІВ В КАРДІОЛОГІЧНІЙ ПРАКТИЦІ - Запровальна, О.Є.; Триполка, С.А. (Світ медицини та біології, 2012)
Нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) є частою причиною побічних ефектів. Дане дослідження описує лікарську взаємодію НПЗП і низьких доз ацетилсаліцилової кислоти (аспірину), особливості використання цих препаратів при серцево-судинних захворюваннях. Оцінка абсолютних ризиків, у тому числі кардіоваскулярного ризику, має бути обов'язково врахована при призначенні НПЗП. Це є вкрай важливим для зменшення негативного впливу НПЗП на перебіг захворювання і зниження кардіоваскулярного та інших ризиків.
Keywords: нестероїдні протизапальні препарати; ацетилсаліцилова кислота; серцево-судинний ризик