ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ НЕЙРОПРОТЕКТОРНОЇ ТЕРАПІЇ У НОВОНАРОДЖЕНИХ, ЯКІ ПЕРЕНЕСЛИ АСФІКСІЮ - Похилько, В.І.; Ковальова, О.М.; Калюжка, О.О.; Коробка, О.В.; Чернявска, Ю.І. (Світ медицини та біології, 2012)
У роботі представлені результати рандомізованого дослідження клінічної ефективності лікувального комплексу з додатковим введенням цераксона, порівняно із стандартним лікуванням у новонароджених після перенесеної асфіксії. Показано, що включення цераксона в стандартний комплекс лікування новонародженим з гіпоксично-ішемічним ураженням ЦНС після перенесеної перинатальної асфіксії покращує адаптаційно-компенсаторні реакції дитини при дії стресових чинників і сприяє швидшому відновленню активного і пасивного тонусу.
Keywords: цераксон; асфіксія; новонароджені; нейро-поведінковий моніторинг