РЕНТГЕНО-МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЗМІН ПРИ ПУЛЬПІТАХ, ЩО СУПРОВОДЖУЮТЬСЯ РЕЗОРБЦІЄЮ ЩІЛЬНИХ ТКАНИН ЗУБА - Югов, В.К.; Скрипнікова, Т.П.; Бублій, Т.Д. (Світ медицини та біології, 2012)
Рентгенологічні прояви пульпіту на рентгенограмах відображуються прямими ознаками – ділянки прояснення на тлі щільніших тканин – внутрішня резорбція у вигляді внутрішньої гранулеми в порожнині зуба або дентині; внутрішнього карієсу; зовнішній резорбції кореня. До непрямих ознак пульпіту відносяться: глибока каріозна порожнина і розширення щілини періодонту.
Keywords: пульпіт; рентгенолгичні ознаки; морфологічні ознаки