ЗМІНИ ОПТИЧНОЇ ЩІЛЬНОСТІ АЛЬВЕОЛЯРНОГО ВІДРОСТКА ЩЕЛЕП ЩУРІВ ТА ЇЇ КОРЕКЦІЯ НА ТЛІ ДІЇ СОЛЕЙ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ - Лахтін, Ю.В. (Світ медицини та біології, 2012)
Проведені дослідження оптичної щільності альвеолярного відростка щелеп щурів на тлі дії солей важких металів. Було встановлено зниження мінеральної щільності кістки під впливом важких металів. Призначення альфа-ліпоєвої кислоти сприяло зменшенню негативної дії важких металів на кістку і її ущільненню.
Keywords: альвеолярний відросток; щелепи; солі важких металів; альфа-ліпоєва кислота