СТРУКТУРНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЛОСКОКЛІТИННИХ КАРЦИНОМ У ХВОРИХ НА РАК ЛЕГЕНІ З ПАРАНЕОПЛАСТИЧНИМ РЕВМАТОЛОГІЧНИМ СИНДРОМОМ - Лисенко, С.А.; Болюх, Б.А.; Стрижалковський, О.В. (Світ медицини та біології, 2012)
Мікроскопічно досліджено 105 плоскоклітинних карцином у хворих на рак легені: 29 - у хворих з ревматологічним паранеопластичним синдромом (ПНС) та 76 – без проявів ревматологічної паранеоплазії. Морфологічно виявлено, що для первинних плоскоклітинних карцином хворих на рак легені з ревматологічним ПНС характерні більш виражений склеротичний процес в паренхімі та слабший розвиток некротичних змін в пухлинах. Це підтверджено достовірним збільшенням питомої ваги сполучної тканини (p
Keywords: рак легені; плоскоклітинна карцинома; питома вага сполучної тканини; питома вага некрозу