АКТИВНІСТЬ АЛАНІНАМІНОТРАНСФЕРАЗИ У ЩУРІВ РІЗНОГО ВІКУ ТА ЗА УМОВ ПЕРІОДИЧНОГО ВВЕДЕННЯ МУЛЬТИПРОБІОТИКА «СИМБІТЕР® АЦИДОФІЛЬНИЙ» - Торгало, Є.О.; Табурець, О.В.; Берегова, Т.В.; Остапченко, Л.І.; Янковський, Д.С. (Світ медицини та біології, 2012)
Встановлено, що c віком у щурів (від 3-х до 18-ти місяців) активність аланінамінотрансферази в сироватці крові знижується. Періодичне введення (кожні 3 місяці протягом 10 днів) щурам мультипробіотика "Симбітер® ацидофільний" запобігає віковим змінам активності ферменту. Таким чином, активність аланінамінотрансферази в сироватці крові може служити біомаркером старіння, а періодичне застосування мультипробиотика може певною мірою запобігати віковим змінам в активності аланінамінотрансферази.
Keywords: онтогенез; аланінамінотрансфераза; мультипробіотик