ЧУТЛИВІСТЬ ДРІЖДЖЕПОДІБНИХ ГРИБІВ РОДУ CANDIDA ДО НОВИХ ПОХІДНИХ 4H-ПІРИДО [4´,3´:5,6]ПІРАНО [2,3-D]ПІРИМІДИНУ - Щербак, О.М.; Андреєва, І.Д.; Казмірчук, В.В.; Волков, Т.О. (Світ медицини та біології, 2012)
За допомогою методу двократних серійних розведень встановлена висока антифунгальна активність похідних 4H-піридо [4´,3´:5,6]пірано [2,3-d]піримідину щодо музейних та клінічних штамів грибів роду Сandida. Результати дослідження свідчать про перспективність подальшого вивчення властивостей похідних 4H-піридо [4´,3´:5,6]пірано [2,3-d]піримідину з метою створення на їх основі ефективних засобів для профілактики та лікування захворювань грибкової етіології.