АНТАГОНІСТИ АЛЬДОСТЕРОНОВИХ РЕЦЕПТОРІВ: КЛІНІЧНА ФАРМАКОЛОГІЯ І ТЕРАПЕВТИЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРИ ХРОНІЧНІЙ СЕРЦЕВІЙ НЕДОСТАТНОСТІ - Біловол, О.М.; Князькова, І.І. (Світ медицини та біології, 2012)
В огляді відмічено, що антагоністи альдостерону, що при¬значаються додатково до стандартної терапії, покращують виживаність пацієн¬тів з важкою ХСН і дисфункцією лівого шлуночку після інфаркту міокарду. При цьому обов'язковий динамічний контроль клінічних і біохімічних парамет¬рів пацієнта. Строге дотримання цих рекомендацій, поза сумнівом, сприятиме підвищенню ефективності і зниженню побічних ефектів антагоністів альдосте¬рону.
Keywords: хронічна серцева недостатність; антагоністи альдостеронових рецепторів