НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЙНО-УПРАВЛІНСЬКИХ ЗАХОДІВ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ТА ГРВІ - Голованова, І.А.; Гапон, О.В.; Філатова, В.Л. (Світ медицини та біології, 2012)
Проведений системний аналіз нормативно-правовових актів у сфері профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Виконання державних нормативно-правовових актів на місцевому рівні забезпечується за допомогою функціонально-структурної моделі організаційно-управлінських заходів, де організатором профілактичних заходів виступають органи місцевої влади і державного самоврядування. Виконавцями 1-го рівня є медичні учбові заклади, засоби масової інформації, санітарно-епідеміологічні служби, 2-го рівня – медико-санітарні частини, які безпосередньо проводять профілактику.
Keywords: нормативно-правові аспекти; організаційно-управлінські заходи; профілактика; грип; ГРВІ