ГАРЯЧКИ НЕВІДОМОГО ГЕНЕЗУ В ДІТЕЙ - Пікуль, К.В.; Ільченко, В.І.; Прилуцький, К.Ю.; Калюжка, О.О.; Фастовець, М.М. (Світ медицини та біології, 2012)
Актуальність проблеми «Гарячки невідомого генезу» обумовлена ростом частоти встановлення попереднього діагнозу педіатрами амбулаторної ланки в Україні за останні 5 років, великою варіабельністю причин хвороби, складністю специфічної діагностики, що призводить до діагностичних помилок, несвоєчасного лікування дітей, зниженню довіри пацієнта до лікаря. В статті автори, крім літературного огляду, приводять клінічний приклад дитини з діагнозом: «Гарячка невідомого генезу».
Keywords: діти; «гарячка невідомого генезу»; обстеження; лікування