РОЛЬ КОРТИКОСТЕРОЇДІВ У ЛІКУВАННІ ВПЕРШЕ ДІАГНОСТОВАНОГО ДЕСТРУКТИВНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗУ ЛЕГЕНЬ З ПЕРВИННОЮ РЕЗИСТЕНТНІСТЮ МІКОБАКТЕРІЙ ТУБЕРКУЛЬОЗУ - Ярешко, А.Г.; Куліш, М.В.; Пось, О.А. (Світ медицини та біології, 2012)
ГКС є важливим фактором патогенетичної терапії вперше діагностованого деструктивного туберкульозу легень з первинною резистентністю МБТ до ПТП. ГКС мають виражену протизапальну дію, яка сприяє прискоренню розсмоктування явищ інфільтрації в легеневій тканині (65,9% хворих основної групи, проти 46,55% (р
Keywords: туберкульоз легень; вперше діагностований; хіміорезистентність; лікування; кортикостероїди