СТАН ВНУТРІШНІХ ОРГАНІВ ПЛОДІВ ВАГІТНИХ SHR САМИЦЬ ЩУРІВ У РІЗНІ ТЕРМІНИ ГЕСТАЦІЇ - Торянік, Е.Л. (Світ медицини та біології, 2012)
У роботі наведені дані щодо вивчення впливу артеріальної гіпертензії на стан внутрішніх органів плодів вагітних SHR самиць щурів у різні терміни гестації. Встановлено, що вагітність, яка відбувається на тлі артеріальної гіпертензії, може призвести до важкої патології внутрішньоутробного розвитку плоду (збільшенню розмірів сечового міхура, підшкірним гематомам, і, особливо, к розширенню шлуночків головного мозку та набряку підшкірної клітковини).
Keywords: артеріальна гіпертензія; вагітні самиці щурів; внутрішні органи плоду