ДОСЛІДЖЕННЯ ФРАГМЕНТАЦІЇ ДНК СПЕРМАТОЗОЇДІВ У ЧОЛОВІКІВ З ПІДВИЩЕНИМ ЗМІСТОМ НЕЗРІЛИХ ФОРМ СПЕРМІЇВ У ЕЯКУЛЯТІ - Феськов, О.М.; Феськова, І.А.; Жилкова, Є.С.; Чумакова, Н.О.; Сомова, О.В. (Світ медицини та біології, 2012)
Досліджено зв’язок між підвищеним змістом незрілих форм сперміїв та сперматозоїдів з фрагментованою ДНК у еякуляті у чоловіків з астено-, оліго- та тератозооспермією. Кореляція між результатами НВА-тесту та аналізу фрагментації ДНК сперматозоїдів встановлена у 80,0 % випадків. Доля сперміїв з пошкодженою ДНК значно (р
Keywords: фрагментація ДНК сперматозоїдів; HBA-тест; SCD-тест