МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ЗАЧАТКІВ ЗУБІВ У ЕМБРІОНІВ МИШЕЙ ПІД ВПЛИВОМ CHOLESTEROL - Якубова, І.І.; Тумановська, Л.В.; Каськова, Л.Ф. (Світ медицини та біології, 2012)
В експерименті на препаратах зачатків зубів 17-тиденних ембріонів мишей, що до та під час вагітності отримували холестерин виявлено значні морфологічні зміни, які свідчать про виражену функціональну дисфункцію амелобластів та одонтобластів.
Keywords: зачатки зубів; ембріони мишей; холестерол