ВПЛИВ ЕКЗАМЕНАЦІЙНОГО СТРЕСУ НА ДИНАМІКУ ВЕГЕТАТИВНИХ ПОКАЗНИКІВ СТУДЕНТІВ З МЕЛАНХОЛІЧНИМ ТИПОМ ТЕМПЕРАМЕНТУ - Рустамова, Т.В.; Гусейнова, А.А.; Казімов, А.Х.; Зульфукарова, П.А.; Абдуллазаде, Г.А.; Ісмаїлова, А.І.; Гараєва, А.Р. (Світ медицини та біології, 2026)
Дослідження присвячене змінам вегетативних показників під впливом екзаменаційного процесу у 32 студентів першого курсу залежно від типу темпераменту нервової системи. Вегетативні показники студентів, що належать до меланхолійного типу темпераменту, визначалися та реєструвалися у 3 групах: у звичайні дні, перед іспитом та після іспиту. Перед початком іспиту систолічний артеріальний тиск збільшився до 115,9±3,0 мм рт. ст. (P
Keywords: темперамент; меланхолійний тип; вегетативний показник; студенти; нервова система