English Українська
  • Головна
  • Корисні посилання
  • Про журнал
  • Авторам
  • Редакційна колегія

  • Стаття
    С. М. Білаш, Н. В. Борута, І. І. Старченко

    ЛЕКТИНОХІМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА КЛІТИННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЕРИТРОБЛАСТНОГО ОСТРІВЦЯ ЧЕРВОНОГО КІСТКОВОГО МОЗКУ У ЩУРІВ ПРИ ВВЕДЕНІ КРІОКОНСЕРВОВАНОЇ ПЛАЦЕНТИ


    Про автора: С. М. Білаш, Н. В. Борута, І. І. Старченко
    Рубрика ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА МЕДИЦИНА
    Тип статті Наукова стаття
    Анотація За допомогою лектиногістохімічного дослідження був проведений порівняльний аналіз складу вуглеводних залишків на структурних елементах еритробластного острівця червоного кіскового мозку у щурів. Встановлено, що розподіл вуглеводних залишків на структурних елементах еритробластного острівця залежить від індукторів впливу, які змінюють вуглеводну специфічність на структурних елементах еритробластного острівця.
    Ключові слова макрофаги, проеритробласти, поліхроматофільні еритробласти, базофільні, ацидофільні еритробласти, макрофаги, лектини
    Список цитованої літератури
    • Antoniuk V. A. Koniuhyrovanye lektyniv s peroksydazoi khrena: usovershenstvovanye metodyky / V. A. Antoniuk, A. M. Yashchenko // Klyn. lab. Diahnostyka.–1996.–No. 4.–S. 102–106.
    • Antoniuk V. O. Lektyny ta yikh syrovynni dzherela /V. O. Antoniuk.–Lviv: PP «Kvart», 2005.– 554 s.
    • Voloshin N. A. Ispolzovanie metodov lektinovoy gistohimii v morfologi / N. A. Voloshin, E. A. Grigoreva, M. A. Dovbyish // Tavrich.mediko–biol.vesti.–2004.–T.7, No.4, ch. 1.– S. 40–41.
    • Lahtin M. V. Lektin glyukokonyugatnyie sistemyi v organizme cheloveka/M. V. Lahtin, A. V. Karaulov, V. M. Lahtin // Immunopatologiya, allergologiya, infektologiya.-2012.-No.1.-S.27-36.
    • Lutsik A. D. Lektinyi v gistohimii / A. D. Lutsik, E. S. Detyuk, M. D. Lutsik.–Lvov.: Vischa shkola, 1989.–139 s.
    • Lutsik M. D. Lektinyi / A. D. Lutsik, E. N. Panasyuk, A. D. Lutsik.–Lvov.: Vischa shkola, 1981.–156 s. 
    Публікація статті «Світ Медицини та Біології» №3(61), 2017 рік , 083-085 сторінки, код УДК 611-018.46-03:615.36]-092.9
    DOI 10.26724/2079-8334-2017-3-61-83-85